ТРАДИЦИЈА СТАРА 36 ГОДИНА – ДАНИ ЛУДАЈЕ

Највећа туристичка манифестација града „Дани лудаје“ биће одржана од 9. до 12. септембра, најавио је градоначелник Никола Лукач. Он је изразио наду да ће епидемиолошка ситуација дозволити да се она одржи јер је ово прилика да Кикинда угости све своје пријатеље.

-Уверен сам да сви једва чекају да се живот врати у нормалу и да организујемо „Дане лудаје“ како доликује. Сви који буду наши гости имаће прилику да уживају у лепотама нашег краја и занимљивом програму. У четвртак, 9. септембра, наступа Јадранка Јовановић оперска дива са хором „Аттендите“, у петак је рок вече група „Кербер“ и „Рибља чорба“. У суботу када је и централна манифетација биће одржан концерт Светлане Цеце Ражнатовић која је једна од најпопуларнијих фолк певачица. У недељу наступа Звонко Богдан. Очекујем госте из свих братских градова, локалних самоуправа из региона, али и из Румуније – истакао је Лукач.

Ове године одржавају се 36. „Дани лудаје“, а богат музички програм употпуниће и традиционални садржаји. Четвртак је посвећен деци која су на различтим конкурсима слала своје радове, као и играма са лудајом. У петак је карневал предшколаца који означава почетак манифестације, уз мажуреткиње из Херцег Новог додала је в.д. директорица Туристичке организација Јасмина Миланков.

-У суботу програм почињемо „Банатским фруштуком“ и „Гостинском собом“ тако да позивамо све оне који желе да се презентују јавности да нам се јаве. У контакту смо са узгајивачима лудаја и надамо се да ће нам се ове године на такмичењу за најтежу и најдужу тикву придружити и произвођачи из Мађарске. Очекујемо да нам се представе Бор, Лозница, Фажана из Хрватске, Лопаре, Источно Сарајево. Ту је и промоција карвинга, резбарења лудаје. И у недељу током преподнева наставиће се фруштук и програм на тргу – напоменула је Јасмина Миланков.

Манифестацију ће пратити и спортске активности. Промоција „Дана лудаје“ и ове године биће одржана у Новом Саду, Београду, Зрењанину, Суботици и у Бору.

Извор: Град Кикинда