ШЕТЊА КОРЗОМ И ДИСКОТЕКА "ДЕЛФИН" КАО НЕКАДА

У оквиру „Кикиндског лета“ организовани су корзо и дискотека „Делфин“. Корзом су се, као некада, састали суграђани код Католичке цркве да би прошетали центром. У евоцирању успомена помогле су им фотографије постављене на паноима које су подећале на нека прошла времена од педесетих до осамдесетих година прошлог века. Већ данас у оквиру „Кикиндског лета“ од 21 сата у дворишту Курије биће одржан концерт дувачког оркестра ДВД-а.

-Корзо је био место окупљања младих људи. Најпре бисмо се сакупили, прошетали градом, након чега смо одлазили на игранку или у дискотеку. Шетња корзом била је обавезна и у то време било је пуно дугих, стабилних веза, тако да су многи парови били препознатљиви и ово им је била прилика да се виде. Корзо је место на ком смо сви ми одрасли – истакао је Веселинов.

Дружење је настављено на Старом језеру где је од 1977. до 1982. радила чувена дискотека „Делфин“. ДЈ је био Сава Грабић, а старијима су се придружили и млађи суграђани тако да је овај простор на једно вече постао права дискотека.

-Прошло је четрдесет година од времена када је дискотека „Делфин“ радила на Старом језеру. Драго ми је што смо успели да се окупимо и покажемо младима како смо се ми забављали – рекао је Сава Грабић.

Јасмина Миланков, в.д. директорица Туристичке организације напомиње да су корзо и диско „Делфин“ сваке године све посећенији.

-Фотографије са корзоа суграђани могу да погледају у холу музеја. Чим су се стекли услови уважили смо молбе наших суграђана и дискотеку „Делфин“ поново смо организовали на месту где је некада била, на Старом језеру и сада је ово евоцирање успомена потпуно – казала је Јасмина Миланков.

Извор: Град Кикинда