JK PALIĆ: IZVEŠTAJ SA GOLUBAČKE REGATE

Za vikend, u period od 6 do 8. avgusta je na Dunavu, kod Golubca održana tradicionalna regata „Kup Golupca“, navodi subotica.info.

U pitanju je regata koja se održava u nizu regata koje se boduju za Državno prvenstvo. Na regati je učestvovalo 100 takmičara iz cele Srbije.

Vremenski uslovi su omogućili održavanje 6 trka, te se regata može smatrati uspešnom i kao rezultat 6 trka učesnici Jedriličarskog Kluba Palić su veoma zadovoljni sa postignutim rezultatima.

Jedriličarski Klub Palić je osvojio dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Medalje su poneli sledeći takmičari Jedriličarskog Kluba Palić:

  • U klasi Optimist generalno – Nenad Zakić 1. mesto
  • U klasi Optimist dečaci – Nenad Zakić 1. mesto
  • U klasi Optimist dečaci do 12 godina – Bertalan Molnar 2. mesto
  • U klasi ILCA 6 generalno – Kristina Boja 2. mesto
  • U klasi FINN – Tihomir Zakić 2. mesto
  • U klasi ILCA 4 dečaci – Luka Sretenović 3. mesto

Dobre rezultate su postigli i ostali takmičari Jedriličarskog Kluba Palić u sledećem sastavu: Tijana Zakić, Mate Salai, Aleksa Sretenović, Danilo Bešić, Dario Bešić, Sven Skenderović, Mate Marton, Igor Ujvari, Balint Firstner, Roland Kovač, Robert Kovač.

Mlade takmičare je na regatu „Kup Golupca“ vodio trener kluba, Dejan Zakić.

Izuzetnim rezultatima je doprinela priprema u Mađarskoj, koja je održana neposredno pre regate, krajem jula u Agardu, a koje je finansirala Mađarska Vlada kroz projekat Samouprave Srba u Mađarskoj.

Zahvaljujući dobrim rezultatima šest članova Kluba, to jest Nenad Zakić, Bertalan Molnar, Kristina Boja, Danilo Bešić, Dario Bešić i Mate Salai su uspeli da se plasiraju za učešće u kampu perspektivnih jedriličara organizovanog od strane Jedriličarskog Saveza Srbije, koje se trenutno održava u Golupcu (od 9 do 14 avgusta). Trener kampa za Klasu Optimist je Dejan Zakić, trener JK Palića.

Izvor: subotica.info