ЗАВРШЕНА 12. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

Изложбом уметничких дела у дворишту Етно куће Путник у Купинову, у суботу, 7. августа, завршена је овогодишња 12. Ликовна колонија Купиново. Колонију је организовало Удружење за културни развој „Колонија Купиново“, а суорганизатор је Туристичка организација општине Пећинци под покровитељством Општине Пећинци.

Затварању Колоније је присуствовао и заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, који је током разговора са уметницима нагласио да Ликовна колонија у Купинову има посебан културни значај за нашу општину, јер сваке године окупља врсне уметнике који својим кичицама, на себи својствен начин, осликавају природне и културно-историјске лепоте овог краја.

“И управо на овим изложеним сликама, вечерас, можемо да видимо да је сваки уметник на посебан начин доживео Купиново и Обедску бару, а оно што је заједничко за сваког од њих јесте љубав према природи и оваквом начину стварања уметничких дела” – рекао је Војкић.

Тринаест уметника из целе Србије и Северне Македоније стварали су своја дела инспирисани природним и културно-историјским наслеђем Купинова и Специјалног резервата природе Обедска бара, а током изложбе поводом затварања посетиоци су били у прилици да доживе те лепоте виђене оком уметника.

Задовољни уметници разговарали су са посетиоцима о својим делима, а 33 уметничка дела – 24 уља на платну и 9 акварела насталих током трајања 12. Ликовне колоније сведоче да су овакве манифестације непресушна инспирација за уметнике.

Извор: Општина Пећинци