ODRŽANA FIJAKERIJADA NA PANČEVAČKOM HIPODROMU

Pančevačka Fijakerijada održana je u nedelju na pančevačkom hipodromu. Ni nesnosna vrućina (bilo je 38 u hladu) nije sprečila takmičare da se u velikom broju odazovu ovoj popularnoj manifestaciji. A odazvali su se vlasnici lipicanera i fijakera iz cele Srbije, navodi 013info

Tako je u najpopularnijoj disciplini –  dvopregu prijavljeno 47 takmičara, a pobedu je odneo Saša Mihajlov iz Kovina. Drugo mesto pripalo je Milošu Plavšiću iz Dobanovaca, treće Arseniju Višnjičkom iz Crepaje. Četvrti je bio Goran Petrović iz Devojačkog Bunara, a peti Srđan Papović iz Kovina.

Kod dvoprega mladih konja, konja do pet godina starosti, najbolji je bio dvopreg Ljubiše Petrovića iz Batajnice, drugi je bio Zvonko Čajkušić iz Rume, treći Filip Ivković iz Kovina. Dolovac Slobodan Pavlov je sa svojim dvopregom zauzeo četvrto mesto, a Marko Jovanov iz Mramorka peto.

Veliki broj takmičara je bio prijavljen i u ostalim disciplinama pa je u disciplini jednopreg bilo 30 takmičara, troprega je bilo 10, kao i četvoroprega, a petoprega pet.

Najveći broj konja je upregao Marko Jovanov iz Mramorka – osam.

Fijakerijada je jedan od programa ovogodišnjih Preobraženskih dana, a organizovali su je Konjički klub „Pančevac 1926“ i Mesna zajednica „Gornji grad“.

Izvor: 013info