ALICE IN WONDERBAND 28. AVGUSTA U SREMSKIM KARLOVCIMA Događaj je u organizaciji TO Sremski Karlovci.

Alice in WonderBand će 21. avgusta nastupiti i voditi radionicu u centru Sremskih i Karlovaca. Oba događaja su besplatna i zanimljiva za uzrast od 6 do 106 godina. Koncert će trajati od 18 do 19 h, a radionica „Telo kao instrument“ će uslediti nakon njega, do 20 h. Još jedan ovakav događaj će se desiti 28. avgusta.

Koncert Rika Taka

Rika Taka, novi balkanski ritam je koncert tradicionalne muzike iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima izveden kroz spoj telesnih perkusija i pevanja. Koncert predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Radionica Telo kao instrument

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Svi su dobrodošli: i oni koje zanima pokret i oni koje zanima muzika, čak i oni kojim

a celog života tvrde da nemaju sluha ili osećaj za ritam.

Vidimo se.