IVANOVO: KO SU POBEDNICI NA 14. SALONU UMETNIČKE FOTOGRAFIJE

U nedelju, 15, avgusta, otvoren je 14. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu”, u Domu kulture iz Ivanova, a i ovog puta su izložene fotografije koje su odabirane na dve teme, navodi 013info.

Na jednu, „Ivanovo”, bilo je 158 fotografija, a prema odluci stručnog žirija pobedila je Nikolina Osmić iz Novog Sada sa fotografijom „Vera”; drugo mesto zauzela je Ivane Todorović iz Beograda sa fotografijom „Između nas”, a treće – Dragan Milošević iz Omoljice sa fotografijom „Leto u Ivanovu”. Nagrade za kolekcije poneli su Aleksandar Buđevac (Kragujevac), Jan Valo (Novi Sad) i Dušan Gorast (Šempeter pri Gorici – Slovenija).

U konkurenciji na slobodnu temu stiglo je 550 radova na od kojih je žiri odabrao 91 izložbu. Prvo mesto osvojila je Ana Batrićević iz Beograda, sa fotografijom „Neizvesnost”, druga je Ana Petrović iz Paraćina sa fotografijom „Bekstvo 1”, a trećeplasirana je njena sugraanka Milena Milenković sa fotografijom „Wrapped 01”.

Nagrade im je uručio jedan od organizatora Salona, prekaljeni majstor fotografije iz Ivanova – Zoltan Bisak, a povodom otvaranja izložbe gostovao je beogradski glumac Aleksandar Dunić.

Izvor: 013info