VESLANJE: PET MEDALJA ZA MLADE VESLAČE PALIĆA U ZRENJANINU

Prošlog vikenda mlađi uzrasti veslača odmerili su snage u Zrenjaninu, gde je na jezeru Peskara održano 5. kolo omladinske lige Srbije. Veslački klubovi „Begej 1883“ i „Zrenex“ bili su domaćini regate na kojoj su se 76 ekipa pionira i kadeta iz cele Srbije takmičili u petnaest disciplilna navodi subotica.info

VK Palić je sa svojih 9 posada iz Zrenjanina doneo 5 odličja, i to u disiplinama:

  • – skif za kadete, Sergej Čipak – zlatna medalja
  • – skif za kadetkinje, Maša Lekić – srebrna medalja
  • – dubl skul za pionirke, Teodora Blagojević i Boglarka Korhec – bronzana medalja
  • – skif za pionire, Lazar Bilbija – srebrna medalja
  • – dubl skul za kadete, Balint Fileki i Filip Mesaroš – bronzana medalja.

Ostali palićki veslači koji su učestovali – Ana Bogosavljev, Luka Pragai, Ivan David i Aron Fodor imaju još jednu šansu da u 6. kolu omladinske lige pokažu svoje najbolje rezultate. 

Potsetimo još da je 4. kolo omladinske lige Srbije održano 24.07.2021. na Paliću, a naši veslači su sa tri osvojena odličja pokazali da su u vrhu srpskog veslanja.

Najavljujemo da će VK Palić biti domaćin još jedne, sad već tradicionalne regate na jezeru, koja se organizuje povodom Dana grada Subotica – „Subotica Open“, koja će se održati 28.08.2021. 

Regata ima internacionalni karatker, najavljeno je učešće klubova iz Mađarske i Hrvatske. U okviru regate „Subotica Open“ boduju se i trke za 4. Kup Srbije. Očekujemo preko 200 takmičara koji će snage odmeriti u 20 disciplina, te pozivamo sve zainteresovane da bodre veslače u subotu 28. avgusta.

(foto i info: VK Palić)

Izvor: subotica.info