ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ ЕКО КАМП НА ВРШАЧКОМ БРЕГУ

Велики Међународни горански Еко камп „Вршачки брег 2021″ одржан је предходних недељу дана на Вршачким планинама. Камп је почео прошле, а завршио се ове среде и окупио је 41 учесника.

Учесници су током седам дана обишли Вршачке планине, као и виногорје и знаменитости у околини Вршца. Упознали су се са природом планина, врстама дрвећа, али и лековитим биљем и пчеларством. Осим тога, обишли су и Градски музеј, парк и готове све знаменитости у самом граду, док је теоретска настава спровођена у вршачком Дому ученика.

– Велико је задовољство што је Град Вршац протеклих седам дана био домаћин Међународног горанског Еко кампа, који се 17. пут одржава у нашем граду. Задовољство и осмеси на лицу учесника доказују нам да је камп био више него успешан. Показао је то и квиз знања одржан последње вечери, што потврђује да су деца имала одличне менторе и врсне предаваче. Лично сам се у то уверио и на једном од занимљивих предавања. Град Вршац наставиће традицију одржавања оваквих кампова и већ следеће године, ако то епидемиолошка ситуација дозволи, поново ћемо као и предходних година довести децу из Северне Македоније и Румуније, истакао је Слободан Јованов, члан већа за пољопривреду.

Извор: Град Вршац