ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ИЗГРАДЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ИСПОСТАВЕ “СТАРИ ГРАД“ У РАДНИЧКОЈ УЛИЦИ

Уговор о суфинансирању изградње пословног објекта – Полицијске испоставе “Стари град“ у Радничкој улици бр. 32, потписали су данас у Градској кући у Новом Саду градоначелник Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин. Градња објекта Полицијске испоставе “Стари град“ планирана је на парцели број 741/13 К.О. Нови Сад II, површине 2811,15m², а објекат је пројектован на основу исказаних потреба будућих корисника, Министарства унутрашњих послова.

– Реч је о највећој полицијској испостави на територији Новог Сада. Министарство унутрашњих послова је издвојило 140 милиона динара, та средства су пребачена у буџет Града, и преко Управе за имовину ћемо изградити комплетно нову полицијску станицу у Радничкој улици бр. 32. Град је за партерно уређење издвојио око 30 милиона динара, а циљ је да обезбедимо полицији најбоље могуће услове за рад како би грађани имали већу безбедност. Град Нови Сад је захвалан МУП-у што су били партнери кад смо решавали питање локације за компанију “Epic Games“, како бисмо довели велику инвестицију у наш Град и државу. Иначе, сви могу да виде побољшање када је реч о безбедности на улицама и Новог Сада и Србије, и честитам Министарству на великим акцијама које су спровели у претходном периоду. У Новом Саду биће подељено 2000 станова припадницима безбедносних служби. Важно је да расте стандард запослених у МУП-у, јер је то нужна карика у борби против криминала – нагласио је градоначелник Вучевић.

Министар Вулин захвалио се Граду на партнерском односу и изразио очекивање да ће објекат бити изграђен и пре предвиђеног рока од 24 месеца.

– Тешко би било набројати све донације Града Новог Сада Министарству, односно Полицијској управи у Новом Саду. Нова Полицијска станица је веома важна за наш град, јер квалитет рада полиције мери се по томе како се осећају обични људи када изађу на улицу са својим породицама. Нова станица ће омогућити полицији да боље ради и да буде ближа грађанима. Захваљујући залагању председника Александра Вучића, полиција никад није имала виши стандард, и настављамо да даље унапређујемо њихов положај. Иницијатива председника Вучића да се граде станови за припаднике безбедносних служби је прво организовано решавање њиховог стамбеног питања од времена социјалистичке Југославије. Нови Сад је показао завидну брзину у извођењу радова на изградњи тих станова – рекао је министар Александар Вулин.