ЗРЕЊАНИНЦИ И НОВОСАЂАНИ УВЕК СУ ДРАГИ ГОСТИ “ДАНА ЛУДАЈЕ”, ТАКО ЋЕ БИТИ И САДА

Центром Зрењанина и Новог Сада продефиловао је весели наранџасти караван. Малишани одевени у живописне костиме са неизбежним наранџастим детаљем, добошари, тамбураши и девојке у народним ношњама. Тешко је потенцијалним гостима 36. туристичке манифестације “Дани лудаје” било да се одлуче да ли су им слађи промотери, или као мед слатке бундеваре. Да су њихова појава али и песма и игра, увеселили наше комшије потврдила је Тања Петровић, помоћница директора ТО Зрењанин:

-Нас везује искрено дугогодишње пријатељство, а не само сарадња на пословном и туристичком плану. Увек нам је велико задовољство да угостимо наше комшије, а посебно ову дечицу. Заиста су они најбољи промотери “Дана лудаје”. Уверена сам да ће значајан број грађана Зрењанина, у време трајања ваше туристичке манифестације, посетити Кикинду- казала је Петровић. Након Зрењанина, програм 36. “Дана лудаје” и све што ће се дешавати у нашем граду, од 9. до 12. септембра, представљен је Новосађанима. Најпре медијима у Инфо центру Туристичке организације Војводинe, а потом и у центру града, костимирани малишани измамили су осмехе. Јасмина Миланков, в.д. директор ТО Кикинда, потврдила је да су управо ови весели малишани део “Дана лудаје” на који су организатори посебно поносни:

-Око 500 костимираних малишана из свих наших градских и сеоских вртића, у пратњи добошара, а ове године и мажореткиња из Херцег Новог, продефиловаће центром Кикинде. Популарни “Киндербал” увек и означи почетак манифестације на којој се бирају најтежа и најдужа лудаја- рекла је Миланков и наставила:

-Поносни смо што ову манифестацију непрекидно одржавамо још од 1986. Она је сваке године све већа, богатија и садржајнија. Чека вас богат и разноврстан културно-забавни и музички програм, а субота је централни дан. Чине га “Банатски фруштук”, “Гостињска соба”, “Европски кутак”, али и мерење најтежих и најдужих лудаја. Претпрошле године су остварени апсолутни рекорди, кад је и наш суграђанин, Горан Лазић, на такмичењу у словеначком месту Мозирје код Љубљане, поставио нови светски рекорд са тивком непуна четири метра, односно 395, 4 центиметара- саопштила је Миланков. Организаторе је похвалила и Наташа Павловић, директорица ТО Војводинe.

Извор: Град Кикинда