УСПЕХ МЛАДИХ ЗРЕЊАНИНСКИХ КУГЛАШИЦА И КУГЛАША НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ – ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО СЕДМОРО РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА СРБИЈЕ ИЗ НАШЕГ ГРАДА

На недавно одржаном светском првенству у куглању у категорији пионира, кадета и јуниора, одржаном у словеначким градовима Крању и Камнику, за репрезентацију Србије наступило је чак десеторо младих куглашица и куглаша из Зрењанина. Успешне наступе крунисали су са седам освојених медаља, а у састав репрезентације ушли су као чланови два градска куглашка клуба, “Баната” и “Кристала”, или се такмиче за београдски КК “Сингидунум” и новосадске клубове “Раднички” и “Алимента”.  

У њихову част данас је градоначелник Зрењанина Симо Салапура приредио пријем у Градској кући. Пријему је присуствовала и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, а позиву се одазвало седам наших репрезентативаца – Милош Рајић, Урош Папић, Милена Јуришић, Оливера Чикош, Вишња Живановић, Миона Грујић и Вук Бошков. У делегацији је била и Босиљка Божић, чланица Управног одбора Куглашког савеза Србије и секретар КК “Кристал”.

 Јуниорка Вишња Живановић, чланица КК “Раднички”, освојила је златну медаљу у појединачној конкуренцији и сребрну у комбинацији и била је наша најуспешнија такмичарка на шампионату у Словенији. Бронзане медаље у тандему освојиле су јуниорке Милена Јуришић (КК “Кристал”) и Оливера Чикош (КК “Алимента”), док су бронзу екипно освојили Рената Бодо, Милош Рајић (обоје КК “Кристал”) и кадеткиња Миона Грујић (КК “Алимента”).

Градоначелник је честитао младим куглашицама и куглашима на постигнутим резултатима и истакао да Град Зрењанин има добру сарадњу с већином националних гранских спортских савеза.
– Покушавамо да испромовишемо оно што је највредније у спорту, а то јесу резултати ових младих спортиста, будућих шампиона у сениорској конкуренцији. Имали смо прилику и част да поразговарамо с репрезентативцима Србије у куглању у млађем узрасту, чак десеторо такмичара из Зрењанина је бранило боје наше земље на светском првенству у Словенији, ја им честитам, честитам стручном штабу, наравно и клубовима који су своје такмичаре довели до форме да буду репрезентативци. У години у којој је Зрењанин евроспки град спорта, ово је успех ком придајемо посебну пажњу и надамо се да ћемо у наредном периоду имати могућност да пружимо подршку не само куглашима, него и осталим спортистима и тиме промовишемо и наш град и нашу државу – поручио је градоначелник Салапура.

 Најуспешнијој међу нашим репрезентативцима, Вишњи Живановић, постигнут резултат веома значи, и њој лично, и њеној породици. 
– Припреме нису биле тешке, јер волим овај спорт, мене то покреће и веома ми значи у животу, али било је напорно, јер мора редовно да се тренира, у куглани и ван ње, није то само физичка спремност, има и психичке, и пуно је рада – каже она и додаје да нема посебну мотивацију за наступе, већ да је сама себи мотивација, са својим циљевима које жели да оствари. 
– Док их не остварим, нећу стати – истиче носилац две светске јуниорске медаље Вишња Живановић.  

 Најмлађи наш репрезентативац Урош Папић, пионир КК “Кристал”, каже да му је учешће на шампионату у Словенији донело значајно искуство, и да је задовољан резултатом. 
– Припремао сам се током целог распуста за такмичење, наступ у Словенији ми много значи, јер сам успео да дођем до светског првенства. Циљ ми је да успем у овом спорту, поносан сам на своје другове и другарице из репрезентације који су освојили медаље и надам се да ћу им се ускоро придружити – рекао је он.    

 Светско кадетско и пионирско првенство одржано је од 21-26. августа, док су се јуниори такмичили од 27-31. августа. Словенија је преузела организацију такмичења, након што је прошле године Пољска отказала домаћинство, због пандемије изазване коронавирусом. 
 Извор: Град Зрењанин