ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: ДОСЛЕДНИ СВОЈИМ ПРИНЦИПИМА СНАЖНО ПОДРЖАВАМО МЕДИЈЕ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић оценила је данас, на традиционалном новогодишњем пријему за новинаре, да је и у овој, као и у претходних пет година, колико је прошло од формирања актуелне Покрајинске владе са председником Игором Мировићем на челу, обезбеђена континуирана и снажна  подршка медијима, као и изузетно коректна сарадња између медијских кућа и покрајинске администрације.

Уз жељу да се и наредне године добро сарађује с медијима, Милошевићева је подсетила на то да је од почетка мандата актуелне Покрајинске владе, тачније од 2016. године, давана снажна финансијска подршка медијским кућама и да је, примера ради, буџет за 22 листа на осам мањинских језика тада износио 264 милиона динара, а да је данас 390 милиона, с тим што укупан буџет намењен јавном информисању ове године износи 460 милиона динара, а то је чињеница која говори о трајном опредељењу Покрајине за подршку медијима.

„Захваљујући енергији, ентузијазму, плановима и амбицијама председника Републике Србије Александра Вучића и заједничким пројектима Републичке и Покрајинске владе, и наредна година, као и оне после ње, биће године пуне посла како за вас у медијима, тако и за нас, који те пројекте реализујемо. Уз жељу да нас све служи добро здравље и у години пред нама, која ће такође имати тих изазова, Покрајинска влада и ресорни секретаријат у складу са Законом о јавном информисању и буџетском суфинансирању медија и даље ће се држати стриктног неуплитања у уређивачку политику, а сви чланови Покрајинске владе и надаље ће бити отворени и транспаретни за медије, па чак и када су критике у питању, јер и оне су добродошле“, нагласила је Милошевићева.

Према њеним речима, тај ниво подршке пројектном суфинансирању биће задржан и у предстојећој години.

„У 2022. години и даље ћемо бити ваши партнери у истрајавању, труду, залагању и ово је прилика да вам у име целе Покрајинске владе и у лично име на свему томе и захвалим“, навела је Драгана Милошевић.