НА БАТРОВЦИМА И ГРАДИНИ ЗАПЛЕЊЕНО СКОРО 110.000 ЕВРА

Цариници су на прелазима Батровци и Градина током претходна два дана спречили да готово 110.000 евра буде илегално пренето преко границе.

Случај у коме је спречено кријумчарење 80.000 евра догодио се у раним јутарњим сатима 24. фебруара 2020. године на прелазу Батровци, када је  на улаз у земљу за контролу пристигао аутомобил „BMW“ француских регистарских ознака.

Двојица путника, француски држављани турског порекла, негирали су да код себе имају било шта осим личног пртаља и дозвољеног износа новца од по 10.000 евра.

Испоставило се да то није тачно, јер су приликом детаљног прегледа, најпре испод сувозачког седишта, а потом и у фабричкој шупљини пртљажника пронађене коверте са непријављеним новцем, у укупном износу од 90.000 евра.

51-годишњем сувозачу који се пријавио као власник сакривеног новца враћена је дозвољена сума од 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Дан раније је на прелазу Градина, на излазу из земље, ради детаљног прегледа извдојен аутомобил „порше кајен“ немачких регистарских ознака, којим је из Немачке ка својој земљи сам путовао 47-годишњи турски држављанин.

Он је царинику, који му се обратио на турском језику, рекао да код себе има само лични пртљаг и пар стотина евра. 

Већ на самом почетку прегледа било је јасно да није рекао истину, јер је приликом личног претреса у унутрашњем џепу јакне коју је путник имао на себи пронађено 39.000 евра.

До оконачања поступка, покренутог због непријаве новца, задржано је 29.000 евра, а дозвољени износ од 10.000 евра је враћен путнику.