ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОВОДОМ САЈМА КЊИГА, ИЗЛОЖБЕ УМЕТНОСТИ И САЈМА ОБРАЗОВАЊА

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је на конференцији за новинаре у Свечаном салону Новосадског сајма, поводом Сајма књига, Изложбе уметности и Сајма образовања, и том приликом најавила активности Секретаријата, институција и удружења којима Секретаријат пружа подршку на поменутим манифестацијама.

Милошевићева је истакла да Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама традиционално учествује на манифестацијама у организацији Новосадског сајма, захваљујући чињеници да је оснивач 12 културних установа од општег значаја за АП Војводину, као и завода за културу националних мањина у Војводини. Све те институције имају значајну издавачку делатност, а кад им се придода и издавање књига „Форума“ и медијских кућа којима су оснивачи национални савети националних мањина, добија се завидан број издања које помаже ресорни секретаријат.

Драгана Милошевић је најавила прославу значајних јубилеја – 75 година од победе над фашизмом и 100 година од обнове Патријаршије Српске православне цркве у Сремским Карловцима, чије обележавање, медијско праћење и публицистичку продукцију помаже Секретаријат.

На крају свога излагања Милошевићева је истакла подршку Покрајинског секретаријата пројекту „Проговори да видим ко си!“, за развој језичке културе младих, као и Првом фестивалу ћириличних брендова, чиме се наставља успешна сарадња Секретаријата и удружења у сфери културе.