KANCELARIJA ZA INKLUZIJU ROMA ODPOČELA PODELU HUMANITARNE POMOĆI NAJUGROŽENIJIM ROMSKIM PORODICAMA U VOJVODINI

U ovom teškom vremenu, kada se svi građani Repubike Srbije susreću sa veoma teškim periodom izazvanim korona-virusom, romska zajednica usled loših uslova života, je u najtežoj situaciji – rekao je Miloš Nikolić za list „Dekada inkuzije Roma u AP Vojvodini“ nakon dobijene humanitarne pomoći od Vlade AP Vojvodine, koja je obezbeđena iz robnih rezervi (6 000 paketa), koji će biti podeljeni najugroženijem stanovništvu u Vojvodini.

Miloš Nikolić kaže da se Kancelarija za inkluziju Roma početkom aprila obratila pokrajinskoj Vladi, odnosno predsedniku Igoru Miroviću, sa molbom da se obezbedi humanitarna pomoć za najugroženije romske porodice, kako bi se ublažile posledice izazvane pandemijom zarazne bolesti COVID-19.

– Pokrajinska Vlada, a pre svega predsednik Igor Mirović, nebrojano puta su do sada pokazali spremnost da pomognu romskoj zajednici onda kada je to najpotrebnije. Odgovorno i odlučno su postupili u ovog puta i ja im se neizmerno zahvaljujem. Ova humanitarna pomoć će mnogo značiti romskim porodicama, koje usled vanrednog stanja ne mogu da rade i zato su ostali bez prihoda, odnosno bez sredstava za život – naglasio je Nikolić i dodao da je humanitarna pomoć počela da se deli u većini opština i gradova širom Vojvodine, a podela će biti završena nakon Uskršnjih praznika.

– Najvažnije je u ovom trenutku da sačuvamo živote naših građana. Ukoliko se pridržavamo donetih mera Vlade Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije koji neumorno rade već mesec dana, izbećićemo humanitarnu katastrofu i sačuvaćemo naše lekare i drugo medicinsko osoblje koji se danonoćno bore sa ovom pošasti zvanom COVID-19. U ime mojih kolega iz Kancelarije i svih mojih sunarodnika zahvaljujem se medicinskim radnicima na velikom zalaganju i upućujem im veliki aplauz – rekao je na kraju Nikolić, uz poruku koju ovih dana često čujemo #OstaniKodKuće.

 

Za građanski list: Živana Živanović