УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕСНИЦИМА КОНКУРСА ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ ВРБАС „ЖИВОТ У КАПИ ВОДЕ“

Уручене су награде најуспешнијим учесницима  традиционалног, четвртог  по реду, ликовно-литерарног конкурса Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас,  на тему „Живот у капи воде“. Свечаност је одржана 12. јуна на Тргу Николе Пашића уз пригодан програм.  Председник привременог органа Општине Врбас, Милан Глушац отворио је свечаност нагласивши  да је једнако важно да млади схвате значај воде као ресурса, као и да водоводна инфраструктура у врбаској општини буде функционална и савремена.

Учеснике конкурса, госте и грађане,  поздравио је у име „Комуналца“  директор Синиша Адамовић рекавши да воду  сви треба да чувамо.

„Са закашњењем од три месеца данас смо се окупили да обележимо Дан вода који традиционално ЈКП „Комуналац“ Врбас обележава расписујући ликовно-литерарни конкурс за децу.  Малишани из Предшколске установе „Бошко Буха“, деца из основних и средњих школа у Врбасу  својим радовима показују високу свест о значају ресурса воде и његовом очувању. Циљ нам је био да покушамо да допремо да најмлађих, али и до оних старијих и да покажемо да треба чувати воду као најзначајнији ресурс,“ истакао је Адамовић.

И ове године за учешће на конкурсу владало је велико интересовање. Радове деце послала је ПУ „Бошко Буха“, све основне школе са територије врбаске општине, као и све три средње школе. На конкурс у појединачној конкуренцији пријављено је око 500 ликовних радова предшколаца, ученика основних и средњих школа, као и 91 литерарни рад основаца и средњошколаца. Врбаски „Комуналац“  за најуспешније учеснике конкурса обезбедио је  по три вредне награде у свакој категорији.

Ликовне радове жирирала је  Милијана Радовановић, академски сликар, а литерарне Милорад Мартиновић, професор српског језика и књижевности. Стручни жири истакао је да је било веома тешко издвојите најбоље од најбољих, као и да је ове године био веома висок квалитет радова.  

„JKP „Комуналац“ и библиотека имај одличну сарадњу. Ми се радо одазивамо и сарађујемо у  организацији и реализацији конкурса и на овај начин заједно са њима настојимо да подигнемо свест о значају водног ресурса код предшколаца и ученика“, рекла је Милијана Радовановић, директор Народне библиотеке „Данило Киш“ .

Свечану доделу награда увеличали су својим гостовањем врбаска етно група „Трн“ и  дечија песникиња из Новог Сада Татјана Пуповац.

Награђен у категорији ликовних  и литерарних радова изразили су задовољство због учешћа на конкурсу и најавили учешће на наредном, који ће бити расписан на неку нову тему о води, идуће године.  

ЈКП „Комуналац“ Врбас захваљује се свим учесницима и пријатељима  конкурса, а посебно Општини Врбас,  Народној библиотеци „Данило Киш“ и Центру за физичку културу „Драго Јововић“  на сарадњи и најављује ново дружење 2021. године поводом Дана вода, када ће расписати пети по реду конкурс.