НОВОСАЂАНКА ЈАСНА ГЕРИЋ УСПЕШНА У ИТАЛИЈИ НАШИ ЉУДИ У СВЕТУ

Јасна Герић је држављанка Србије која игра  улогу у Скупштини Италије, након што јој је одобрена улога заступника интереса.

Наша суграђанка, која има двоструко италијанско и српско држављанство, по професији је професионални тумач и преводилац, представљена је Скупштини Италије од стране једног познатог италијанског института, који је активан у пољу алтернативног грађанског права, како би представио своје интересе за сектор компетенција, које се односе на међународне студије, посебно по питањима арбитраже и помирења.

Госпођа Герић ће имати приступ Скупштини Италије и моћи ће да користи посебне радне просторе, моћи ће да има дијалог са посланицима, са парламентарним комисијама и представничким групама политичких странака.

Такође, биће у могућности да представи законодавне предлоге и реформе које ће оцењивати посланици или комисије, а од посебног значаја ће бити студије које ће она представљати Комисији за правосуђе.

Важна функција прати каријеру коју је Јасна Герић започела у Италији, што јој је омогућило рад у министарствима, судским канцеларијама, дипломатским догађајима и објављивање радова са најважнијим специјалистичким издавачким кућама.

Јасна Герић руководи низом конференција и округлих столова са познатим личностима у Италији и другим државама, у улози организатора и водитеља.

Упркос интензивном и напорном раду, веома је везана за Србију, где има оперативно седиште – у Новом Саду, и активно учествује у многим иницијативама наше Амбасаде у Италији и на састанцима наших репрезентативних удружења.