ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ ПРИСУСТВОВАЛА ПУШТАЊУ У РАД ПРОГРАМА НА МАЂАРСКОМ ЈЕЗИКУ РАДИО НОВОГ САДА ЕМИТОВАНОГ ИЗ НОВЕ ЗГРАДЕ РТВ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је данас емитовању сигнала програма Радио Новог Сада на мађарском језику из нове зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку.

Свечаности су поред генералног директора Радио-телевизије Војводине др Миодрага Копривице присуствовали државни секретар за информисање Александар Гајовић, помоћник министра за културу и информисање, задужена за област информисања Славица Трифуновић, као и представници радијске редакције на мађарском језику.

„Сада ће пред свима нама бити изазов да производимо квалитетнији програм, да будемо конкурентнији на медијском тржишту, да задовољимо све потребе за информисањем, забавом, културом, евидентирањем свега онога што је у најширем смислу културни тренутак Војводине, и да то радимо на један квалитетан начин на српском и свим мањинским језицима“, рекао је Копривица.

Према речима главног и одговорног уредника другог програма Радио Новог Сада Андраша Густоња, овај програм почео је емитовање 29. новембра 1949. године, када су на једном таласу емитовани и остали програми.

Данас, како каже Густоњ, у редакцији ради 35 чланова и емитују програм 24 сата дневно. Од пресељења у нове просторије очекују пре свега квалитетнији сигнал и бољу чујност и квалитетније радне услове.

То значи да ће они од данас константно емитовати програм из нове зграде РТВ.Како је речено, то је значајан корак за њих, али и за програм и слушаоце који су им и у претходном периоду указивали поштовање.

После колега из радија, у наредном периоду сукцесивно ће у нову зграду прелазити и друге редакције и службе наше куће.

Овом приликом ресорни секретар, државни секретар и представници РТВ-а обишли су и остале просторије нове зграде РТВ-а, која се припрема за усељења.

Од полагање временске капсуле, која је обележила почетак радова на темељима старе зграде срушене у НАТО бомбардовању, прошле су две године. Нова зграда има 17.350 квадратних метара, из 5 телевизијских и 6 мултифункционалних радијских студија биће емитован програм на српском и 15 језика националних мањина.