НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА „ПРАВО НА ПРВУ ШАСНУ“ – СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ НЕЗАПОСЛЕНИМ ДОКТОРИМА НАУКА

У оквиру акције „Право на прву шансу“, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност и ове године је ангажовао незапослене докторе наука у научноистраживачким установама на територији АП Војводине.

Покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић уручио је данас три уговора истраживачима –реализаторима пројеката који су испунили услове конкурса и добили могућност да предложене пројекте реализују на факултетима и у институцијама у наредних дванаест месеци.

Честитајући кандидатима, ресорни секретар им је захвалио што су конкурисали и имали храбрости да покажу да су стасали да својим радом допринесу академској заједници. Милошевић је навео да они заслужују своју прилику у друштву, а да је Нови Сад град који увек даје шансу вредним младим људима који се безусловно предају свом послу.

Обраћајући се докторима наука који ће први пут радити као истраживачи, он је казао да је једно од великих искушења данашњице међугенерацијски јаз.

„Ако се у вези са међугенерацијским проблемима не разумемо, онда смо изгубили оријентир како друштво уопште може да се репродукује. Без узајамне подршке различитих генерација нема друштвеног континуитета“, нагласио је секретар Милошевић.

Јавни конкурс за реализацију акције „Право на прву шансу“ трајао је од 28. августа до 18. септембра. Пријавило се укупно пет кандидата од којих су три испунила услове и добила могућност да предложене пројекте реализују на Факултету техничких наука и Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду.