МИРОВИЋ: УНАПРЕЂЕЊЕ ОБЛАСТИ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА У ОСАМ ОПШТИНА У ВОЈВОДИНИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа са територије Војводине о додели бесповратних средстава за финансирање пројеката из области електронских комуникација и информационог друштва за 2020. годину.

Бесповратна средства, у укупном износу од готово 5,2 милиона динара, додељена су општинама Бач, Нова Црња, Опово, Житиште, Ириг, Сечањ, Шид и Србобран.

„Реализацијом ових уговора биће знатно унапређена област телекомуникација у осам општина у Војводини. Средства су намењена за постављање видео-надзора у бројним предшколским и школским установама, као и за јачање капацитета интернета, што је посебно значајно за туристичку привреду“, рекао је председник Мировић.

Овај конкурс је, како је оценио, само један од многих којима Покрајинска влада показује разумевање за мање развијене средине и општине.

„Ово је уједно и задатак другим секретаријатима и Управи за капитална улагања да увек и на сваком конкурсу пружимо подршку локалним самоуправама, посебно оним мање развијеним, за припрему пројектне документације и за инвестирање у свим пројектима који доприносе бољем животу грађана у тим срединама“, навео је председник Мировић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић рекао је да пројекти који ће бити реализовани захваљујући овом конкурсу имају за циљ и повећање безбедности и квалитета живота грађана.

„Буџет Секретаријата је 60 одсто већи него прошлогодишњи и сав тај новац ће бити усмерен управо привреди и туризму у локалним заједницама“, казао је Иванишевић.