ПОТПИСАН УГОВОР О ПРОДАЈИ ОБЈЕКТА РАДНИЧКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Уговор о отуђењу непокретности из јавне својине Града Новог Сада – Радничког универзитета, потписали су данас градоначелник Милош Вучевић и директор „Vega IT Sourcing“ Владан Остојић. Том приликом градоначелник је рекао да је поносан што је после више од две деценије покренуто решавање питања зграде Радничког универзитета, наследника некадашњег Народног универзитета.

– Зграда Радничког универзитета неће више подсећати на тешка и ружна времена, већ ће бити симбол новог доба и четврте индустријске револуције. У архитектонском и образовном смислу она је увек била од посебне важности за Нови Сад. Није било једноставно доћи до власништва над објектом, али смо успели у томе захваљујући подршци са републичког нивоа. Имали смо срећу да је новосадска, а светска, фирма била  спремна на овакав пословни подухват и то у веома изазовним временима. Њихова остварења у последњих 13 година су доказ да добро одмеравају сваки потез. Поносни смо што новосадска компанија сарађује са највећим светским именима, и ово је прилика да мало више причамо о светлим примерима који нису довољно заступљени у медијима, а остварују сјајне резултате. Увек су на маргинама, о добрим људима и темама мало се прича, више се говори о стварима које нису похвалне. Сигуран сам да ће урадити најбољи пројекат за зграду Радничког, и да ће тај објекат засијати новим сјајем. Као Град ћемо партерно уредити околину, а драго нам је што ће “Vega IT Sourcing“ задржати простор у “Александровој“ згради. Желимо им да пронађу своје место и у научно-технолошком парку у Новом Саду – истакао је Милош Вучевић. Он је рекао да је објекат плаћен пет милиона и 265 хиљада евра и да ће Град тај новац уложити у побољшање квалитета живота Новосађана у разним аспектима као што су образовни, комунални капацитети, социјална заштита, култура и спорт.

– Ово је велика одговорност за нас, не само због величине инвестиције, већ и због значаја који зграда има у Новом Саду. Веома смо узбуђени и у следеће две године потрудићемо се да јој дамо ново рухо. На туристичким мапама Новог Сада, објекат Радничког универзитета има посебно место, а циљ нам је да направимо нешто јако лепо и за нашу комапнију и за град – нагласио је директор „Vega IT Sourcing“ Владан Остојић.