PANONCI POKLONILI KNJIGU BALINTU PASTORU

Ivan Miskeljin – atletičar i trener AK Panonija poklonio svoju knjigu „Trka u mojoj glavi“ g.Balintu Pastoru u Skupštini Republike Srbije.

„U pauzi zasedanja Narodne skupštine razgovarao sam sa Ivanom Miskeljinom, višestrukim prvakom Srbije u maratonu, ultramaratonu na 50 km i na 6 sati. Ivana sam upoznao zahvaljujući našoj legendi Elviri Janoši (Jánosi Elvira) pre nekoliko godina, pa sam ga 2017. pozvao na 1. Subotički polumaraton na kojem je i odneo pobedu. Prošle godine je napisao bogato ilustrovanu knjigu o svojim trkama, iz koje možemo saznati kako se odvijaju pripreme, šta se odvija u glavi takmičara dok „crta“ krugove na ultri, da li dugoprugaš oseća samoću“, izjavio je Balint Pastor.

Ivan Miskeljin je profesionalac što se pristupa tiče, ali u materijalnom smislu nije. Pored ogromnog broja dugih treninga i trka, radi kao profesor u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Knjiga je dvojezična (srpski i engleski), može da se kupi ili naruči kod autora. Preporučujem je ne samo trkačima! Na putu za Suboticu ću je i sam početi čitati.
Foto. Ak Panonija