ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА СА МИНИСТАРКОМ ПРАВДЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са министарком правде Мајом Поповић. Она је данас у посети Граду Новом Саду, а поред представника локалне самоуправе, посетиће и органе судства у граду.

Градоначелник је поздравио њене напоре да, у име Владе Србије, спроводи непоколебљиву борбу против корупције и криминала. Он се у разговору осврнуо на прошлогодишње дешавање, када је у циљу побољшавања услова за рад Одељења за сузбијање корупције, завршена реконструкција просторија у Вишем суду и Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, уз помоћ компаније „Србијагас“.

Они су разговарали и о плановима ресорног министарства када је реч о ширењу кадровског плана везаног за територију појединих општина у Војводини, као и о проширењу мреже судова. Министарка је нагласила и да је пре месец дана имала састанак у Новом Саду са председницом Основног суда у Новом Саду Тамаром Радовић са којом је разговарала о унапређењу рада Основног суда у Новом Саду путем решавања логистичких и кадровских питања.

Градоначелник и министарка су разговарали и о изградњи нове Палате правде у Новом Саду која је планирана на углу улица Максима Горког и Стражиловске, чиме ће бити побољшани услови рада запослених у згради суда у Сутјеској улици.

Градоначелник Вучевић је министарки Поповић пожелео успешан рад и да настави, заједно са својим колегама из министарства, да чува правни поредак Републике Србије.