САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада ће са 52,4 милиона динара финансирати изградњу блока Б Предшколске установе „Полетарац” у Оџацима.
Изградњом тог објекта биће решен вишегодишњи проблем смештаја предшколаца и деце млађег узраста у ПУ „Полетарац” која се због мањка капацитета те установе налазе на листи чекања. Број деце која чекају на место у вртићу у радној 2020/21. години достигао је 100, што је више него дупло у односу на претходну годину.
Укупна вредност инвестиције је 62,9 милиона динара, од чега ће Покрајина обезбедити 52,4, а Oпштина Оџаци 10,5 милиона динара.
На данашњој седници Покрајинска влада донела је решење да се Општини Бач усмери 30 милиона динара за поступак јавне набавке за радове на изградњи колективне зграде за социјално становање, у којој ће бити смештене породице из Бача чији су домови изгорели у пожару у октобру 2020. године.
За шеснаест породица, које су остале без крова над главом у пожару у насељу Економија 1 у Бачу, локална самоуправа је обезбедила привремени смештај. Како би се трајно решило њихово стамбено питање, Општина је донела одлуку да се изгради зграда за социјални смештај, за шта је обезбеђена пројектно-техничка документација и грађевинска дозвола.
Покрајинска влада је у новембру прошле године већ издвојила готово два милиона динара за обезбеђивање привременог смештаја за те породице, у којима је једанаесторо деце, као и за трошкове струје.