TRI SREBRA ZA PANONIJU Mirkov dvostruki vicešampion Srbije

U suboru 6. marta u Atletskoj dvorani na Banjici, održano je Prvenstvo Srbije za mlaðe pionire.

Atletski klub Panonija je prestavljalo 3 atlatičara a osvojena je i jedna medalja.

U disciplini sportskog hodanja na 1000 m u konkurenciji mlaðih pionirki a ujedno i sa 2 do 3 godina starijim suparnicama, Valentina MIrkov je zauzela 5. mesto i postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:52,76, dok je najmlaða Nina Štrkalj zauzela 7. mesto rezultatom 6:47,18.

U istoj disciplini meðu dečacima Vladimir Mirkov je od početka trke bio u vodećoj gurpi a na kraju je osvojio srebrnu medalju rezultatom 5:46,51.

Istog dana mlaði junior Stefan Tovilović nastupio je na tradicionalnom polumaratonu na Srebrnom jezeru.

Po veoma hladnom vremenu i vetrom u prsa, ovaj panonski dugoprugaš popravio je lični rekord za čak 11 minuta, a od ukupno 285 trkaèa, Stefan je polumaraton završio kao drugoplasirani. Veliki pehar i srebrnu medalju zaradio je rezultatom 1:14, 21 što je za svaku pohvalu imajući u vidu da mu je nakon priprema na Zlatiboru ovo prva trka ove godine.

Stefan će nastupiti na Prvenstvima Srbije u planinskom trčanju, 10.000 m na stazi i polumaratonu ove godine a njegov trener Mirko Stanković ne krije zadovoljstvo ovim odličnim početkom trka na otvorenom.

Pored njega na polumaratonu je nastupio i Novica Stojanović i bez treninga trku završio na 1:25 a ultramaratonci Željko Zeljković na 1:32 i Miloš Momčilović na 1:46.

Već u nedelju održano je Prvenstvo Srbije ovoga puta za starije pionire. Vladimir Mirkov je tada i na stazi dužine 2000 m pokazao da je jedan od najboljih mladih nada u sportskom hodanju pa je osvajanjem srebra još jednom za čitav minut pomerio lični rekord koji sada iznosi 12:06,48.

U trci dečaka na 300m Zandi Štrkalj je popravio lični rekord na 44:46 sekundi dok je Isidora Pavlović u disciplinama 60m i skok u dalj započela sezonu plasmanom meðu prvih deset.

Ovim je Panonija do sada osvojila 4 medalje na Prvenstvima Srbije a već narednog vikenda ih očekuje Zimski Kup u bacačkim disciplinama koji će se održati u Sremskoj MItrovici.