ЗАХВАЛНОСТ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦАМА НА ПОСВЕЋЕНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Поводом обележавања Међународног дана жена члан Градског већа за здравство др Драган Стајић посетио је здравствене раднице које раде на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине и на пункту за масовну имунизацију на Новосадском сајму. Честитајући им  празник, он је истакао да у борби против Корона вируса велику улогу имају жене и да је 8. март прилика да им се искажу поштовање и захвалност.

– Већ годину дана, цео свет се суочава са Пандемијом Корона вируса. Томе се супроставило  цело друштво, а на првим линијама фронта били су и још увек ту стоје, здравствени радници, међу којима је велики број жена. У новосадском Дому здравља, преко 200 жена укључено је у овај процес. Неке од њих су ангажоване у Ковид амбуланти, а неке раде у вакциналним центрима. Жене које раде у црвеним Ковид зонама свакодневно се боре за људске животе. Балансирају између приватног живота и борбе против вируса. Оне су наши хероји којима се дивимо и уважавамо их свих 365 дана у години, а Дан жена је прилика да им се, у име градоначелника Милоша Вучевића и у своје лично име, најискреније захвалим за велику посвећеност и пожртвованост – изјавио је Драган Стајић.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселин Бојат је нагласио да у тој установи ради 1600 запослених, од тога 1328 жена које чине стуб те здравствене установе. Он се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу и члану Градског већа за здравство др Драгану Стајићу што су малим гестом улепшали дан здравственим радницама којима је пожелео мање посла у наредном периоду и позвао грађане да се пријаве за вакцинацију.

На Новосадском сајму данас ће бити вакцинисано три хиљаде грађана, а планирано је да, до краја недеље, буде вакцинисано око 100 хиљада Новосађана.