БЕСПЛАТНЕ САДНИЦЕ БЕЛОГ ЈАВОРА ЗА СТАНОВНИКЕ СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА

Бесплатне саднице белог јавора добило је данас 100 становника Сремских Карловаца. Саднице, добијене кроз пројекат „Посади свој хлад“ Карловчанима је уручио председник општине Сремски Карловци Александар Стојкечић.

– Наша дужност је да бринемо о нашој животној средини, и да стално доприносимо унапређењу еколошког окружења. Свако ново дрво које засадимо, унапредиће квалитет живота у нашој општини – рекао је Стојкечић.

Пројекат „Посади свој хлад“ реализује су у оквиру Поглавља 27, за приступање Србије Европској унији. Такође је усаглашен са циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF), као и са европским Зеленим планом (European New Deal).

Поред Стојкечића, подели садница присуствовали су и чланице Општинског већа за привреду и финансије Ђурђица Шнур, за социјалну политику, спорт и омладину Живана Живановић , за област туризма и инвестиција Сунчица Милиновић, помоћница председника Општине Марина Јанковић, као и чланови кабинета . Акцији су се придружила и деца из вртића „Коцкица“ , Основне школе „23 октобар“ и „Карловачке гимназије“.