ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРКУ РУМУНИЈЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадорку Румуније Силвију Давидоју, са којом је разговарао о економским темама и интензиварању сарадње на реализацији прекограничних пројеката.
Саговорници су се сагласили да је изградња ауто-пута Београд–Вршац–Темишвар приоритет и велика шанса за привреду, саобраћај и целокупно унапређење односа.
„Отворени смо за сарадњу на свим пољима имајући у виду вишедеценијско пријатељство са Румунијом и њеним жупанијама“, казао је председник Мировић.
Он је овом приликом најавио да ће Покрајинска влада подржати завршетак радова у Музејском комплексу у Торку, намењеном румунској националној мањини, истакавши да се из покрајинског буџета континуирано издвајају средства за унапређење положаја, живота и рада националних мањина у Војводини.
Амабасадорка Румуније истакла је овом приликом да постоји велики потенцијал за сарадњу и у областима енергетске ефиксаности, заштите животне средине, здравства, образовања и у ванредним ситацијама, а да ће, како је нагласила, круна сарадње двеју земаља бити изградња ауто-пута.