НАГРАЂЕНИ ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ КРВИ

Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви Црвени крст Пећинци је 15. јуна, у скупштинској сали Општине Пећинци, уприличио свечану доделу признања добровољним даваоцима.

Признања је уручио заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић који је том приликом нагласио да Општина Пећинци увек подржава све акције добровољног давања крви с поштовањем се односи према добровољним даваоцима.

“Добровољни даваоци крви из наше општине су показали висок ниво хуманости. Чак и током пандемије корона вируса акције добровољног давања крви које су одржаване у Пећинцима и Шимановцима су биле успешне и због тога ћемо им увек бити захвални, а Општина Пећинци ће увек бити ту да подржи и награди добровољно давалаштво крви” – поручио је Војкић.

Ове године додељено је укупно 14 признања:

  • За више од 50 давања, плакету Црвеног крста Србије добило је троје давалаца
  • За 35 давања, плакету Црвеног крста Србије добио је један давалац
  • За 20 и 10 давања, захвалницу Црвеног крста Србије добило је двоје давалаца
  • За 5 давања, беџ Црвеног крста Србије добило је четворо давалаца
  • За прво давање, беџ Црвеног крста Србије добило је четворо давалаца

“Црвени крст Пећинци је уз признања обезбедио и поклоне за сваког даваоца као знак захвалности за добровољно, анонимно и ненаграђено давање крви којим свакодневно спасавају многе животе. Овај дан има за циљ и да позове све оне грађане који до сада нису дали крв да се укључе у породицу давалаца” – изјавила је секретар пећиначког Црвеног крста Гордана Коњевић.

Поводом обележавања овог дана, представници Црвеног крста Пећинци су били у посети Основним школама „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима и „Душан Вукасовић Диоген“ у Ашањи и Обрежу, где су уручили поклоне деци која су учествовала на ликовном конкурсу „Крв живот значи“.

Овај конкурс је, како је оценила Гордана Коњевић, јако значајан јер деца од најранијег узраста промовишу добровољно давалаштво крви и на тај начин уче о хуманости, добровољности и заједништву.

Извор: Општина Пећинци