ГРАДОНАЧЕЛНИК СИМО САЛАПУРА САСТАО СЕ ДАНАС СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ CHINA SHANDONG: AУТО – ПУТ ЋЕ ИЗМЕНИТИ СЛИКУ НАШЕГ ГРАДА

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура састао се данас са представницима кинеске компаније China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd., а поводом изградње ауто – пута Београд – Зрењанин – Нови Сад.

Делегацију те компаније предводио је Сјин Менг (Xin Meng ) директор China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd, а присуствовали су и Џанг Ђианчао (Zhang Jianchao) генерални директор огранка у Србији, Чанг Сјусјиан (Chang Xuxian ) заменик генералног директора огранка и Солдат Татјана, помоћник генералног директора и преводилац.

На том радном састанку, коме су присустволаи и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћница јелена Травар Миљевић, Горан Краварушић директор ЈП за урбанизам и Јован Вукановић шеф Одсека за ЛЕР, разматрани су детаљи пројекта изгадње ауто – пута чији је почетак градње најављен за крај ове године.

Током данашњег састанка било је речи и о проблемима који су у вези за изградњом петље код Ечке који ће, како је речено, бити узети у разматрање. 

Градоначелник Салапура је изразио задовољство што у реализацији тог изузетно важног пројекта не само за наш град, већ и целу Србију, учествује реномирана компанија која је учествовала и у градњи ауто – пута “Милош Велики”
Градоначелник је још једном указао на велики значај изградње овог ауто – пута који ће Зрењанин повезати са два велика града Београдом и Новим Садом, и који ће како је рекао, бити велики замајац, пре свега, за привреду нашег града, али и за друге области живота у нашем граду. 

Оценио је да ће по завршетку тог капиталног пројекта у потпуности бити измењена слика нашег града. 

Иначе, делегација ове кинеске компаније до сада је имала низ састанака са представницима покрајинске Владе, а председник Игор Мировић изјавио је да је тај пројекат од историјског значаја.

На огроман значај ауто – пута у више наврата указивао је и председник Александар Вучић који је навео да заједнички пројекти који се реализују са кинеским компанијама поред тога што утичу на напредак српске економије јачају и пријатељске односе са Кином.

Аутопут Београд – Зрењанин – Нови Сад је први аутопут на територији Баната и веза са постојећим и будућим аутопутевима у Бачкој и јужно од Београда.
На траси новог ауто-пута од петље „Борча“ до петље „Нови Сад – Исток“, градиће се 12 петљи, два моста преко Тамиша, један преко Тисе и надвожњак преко железничке пруге код Перлеза.

Извор: Град Зрењанин