„КАРЛОВЦИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ” ОД 20. ДО 23. АВГУСТА НА ВИДИКОВЦУ

Четврти „Карловци фим фестивал” (КФФ) биће одржан на Видиковцу у Сремским Карловцима од 20. до 23. августа.

Како поручују организатори из МДМ продукције, фестивал ће трајати четири дана због прошлогодишње короне како би се публици пружила прилика да ужива у додатном репертоару.

Фестивал у петак, 20. августа од 20 сати отвара филм „Име народа” Дарка Бајића, а истог дана је на репертоару и „Лихвар”,  нови филм Немање Ћеранића. Сутрадан су на програму филмови „Short History of Long Road”, са Денијем Трехом у главној улози, затим „Ирме, сестре на крају света” редитељке Лучијане Мазето и „Акаса, мој дом”.

Трећи дан фестивала отвара документарни филм „Земља живих” у режији студента мастер студија Академије уметности у Новом Саду Владимира Велковског, а затим следи такмичарски краткометражни програм. Пре тога биће уручене награде за најбољи краткометражни филм у страној и домаћој селекцији, односно награде фестивала за изузетан допринос српској кинематографији за ову и прошлу годину.

Фестивал се затвара у понедељак, 23. августа филмом „Глумчина”, посвећеном славном глумцу Зорану Радмиловићу.

„Карловци филм фестивал” настао је у организацији уметника и студената, углавном Академије уметности из Новог Сада, Катедре за аудио-визуелне медије, са жељом да се филмска уметност врати у Сремске Карловце. Фестивал се одржава под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама и Општине Сремски Карловци.