МИРОВИЋ И ГОДФРИ ОБИШЛИ ПОЛАЗНИКЕ РЕГИОНАЛНОГ КОШАРКАШКОГ КАМПА НА ЛЕТЕНКИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Ентони Годфри обишли су данас 13. регионални кошаркашки камп „I came to play“ на Летенки, који је ове године окупио више од 100 учесника из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

„У овом кампу деца стичу додатне спортске навике, усаврашавају кошарку са великим играчима, друже се и стварају пријатељства, али и нову будућност – која ће бити боља и отворенија када је реч о срединама из којих долазе, а та будућност је у сарадњи и већој међусобном разумевању. Будућност је у младости, а они су та младост“, изјавио је председник Мировић.

Подсетивши на наше некадашње највеће кошаркашке успехе, председник Мировић је учесницима кампа поручио да вреди учити и борити се.

„Овај камп је много више од кошаркашког – већ 13 година овде се вршњаци из региона друже и стичу пријатељства – што је веома значајно јер управо ти млади, кроз разумевање, спорт и љубав треба да превазиђу генерације које су иза нас“, казао је Мировић.

Амбасадор Годфри рекао је да је овај камп прилика да младе генерације, осим спорта, уче о самопоштовању и поштовању других, тимском духу, фер-плеју и другим вештинама и људским вредностима које ће им бити неопходне у животу.

Захваливши Покрајинској влади, Амбасади САД и градским институцијама на континуираној подршци, организатор Миња Делић казао је да је кроз камп до сада прошло више од 3.000 младих из региона, од којих неки играју у најбољим лигама света.

Догађају је присуствовао и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Др Данијел Жупић.