USPEH ATLETIČARA AKŽ SPARTAK

MAKSIM PUŠKAR DVOSTRUKI ŠAMPION SRBIJE NA 1500 m I 3000 m, TAMAŠ ČORBA BRONZANI U BACANJU KUGLE I KLADIVA NA PRVENSTVU SRBIJE ZA MLAĐE JUNIORE/KE

Proteklog vikenda, 07-08.08.2021. godine Kraljevo je bilo domaćin prvenstva Srbije u atletici za mlađe juniore i juniorke, navodi subotica.info.

Na ovom takmičenju nastupila su i dva perspektivna atletičara AKŽ „Spartak“.

Maksim Puškar nastupio je u dve srednjoprugaške discipline, na 1500 m i 3000m i u obe trke osvojio zlatnu medalju sa novim ličnim rekordom i rekordom kluba. Trku na 1500 m istrčao je u vremenu 3:59,86 , dok je u trci na 3000 m ostvario rezultat od 8:39,80.

Trener Maksima Puškara, Zvezdan Kalmar kaže: „Maksim Puškar je uprkos dva dana vrućine i temperature preko 30°C, kao i snažnih udara vetra na ubedljiv i dominantan način pobedio najelitnije srpske srednjoprugaše do 18 godina i oborio dva rekorda Subotice. U obe trke Maksim je ostavio drugoplasiranog takmičara i to za 15 sekundi u trci na 1500 m, i skoro 55 sekundi na 3000 m. U trci na 1500 m Maksim je ispunio normu za prvenstvo Evripe za mlađe juniore koje se, na žalost, neće održati zbog aktuelne situacije sa koronavirusom. Ostvarenim rezultatima približio se i ispunjenju norme za juniorsko prvenstvo sveta koje se sledeće godine održava u Kali (Kolumbija).

Maksim Puškar dobio je i poziv od Srpskog atletskog saveza da narednog vikenda kao član reprezentacije nastupi na prvenstvu Balkana za mlađe juniore/ke, koje će se, takođe, održati u Kraljevu.

Na istom takmičenju nastupio je i perspektivni bacač AKŽ „Spartak“, Tamaš Čorba. U izuzetno jakoj konkurenciji, u bacanju kugle i kladiva osvojio je dve bronzane medalje. Tamaš Čorba je u disciplini bacanja kugle ostvario rezultat od 13,89 m, dok je kladivo bacio 39,16 m i time oborio lične rekorde u obe discipline. Trener Bela Evetović zaslužan je za ovaj uspeh mladog subotičkog bacača.

info: prof. Tihana Tumbas, generalni sekretar AKŽ „Spartak“ Subotica

Izvor: subotica.info