„ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ ДАНИ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОД 26. ДО 29. АВГУСТА

Након године паузе због пандемије изазване корона вирусом, од четвртка 26. до недеље, 29. августа, у Новом Бечеју одржаће се традиционална породична манифестација „Великогоспојински дани“.

Уз минималне измене, биће реализоване и све подманифестације које су претходних година чиниле Великогоспојински програм, а који ће и овога пута бити отворен Улицом занатског пива, најављују из Туристичке организације општине Нови Бечеј.

Свечана литија биће одржана у петак, 27. августа, од 18 часова у храму Успења Пресвете Богородице.

Петак је предвиђен и за отварање “Пољо-феста”, подманифестације регионалног значаја која доприноси развоју пољопривреде и промоцији села, али и за такмичење у кувању рибље чорбе које ће стартовати у 17 часова.

По последњим, још увек незваничним подацима, ове године изостаће посета Речне флотиле Војске Србије која је ранијих година подразумевала и „отворени“ дан за посетиоце.

Kонцертни део програма отпочеће наступом мађарског рок бенда, а у истом ритму наставиће “Ортодокс келтси” и др Неле Kарајлић.

Завршне вечери, а пре традиционалног ватромета, посетиоци ће уживати у још два концерта када ће у вечерњим часовима бину заузети Ацо Пејовић, а затим и Харис Џиновић. Из организације додају да ће, уколико Kризни штаб пооштри мере, можда бити неопходни пунктови на улазима у Нови Бечеј, где би се спровеле неопходне мере у спречавању ширења корона вируса. Уколико то буде случај, организатори апелују на посетиоце да буду стрпљиви и поштују прописане мере, како би „Великогоспојински дани“ оправдали епитет најбезбедније породичне манифестације у региону.

Извор: Општина Нови Бечеј