ПРИЈЕМ ЗА ОЛИВЕРУ ЈЕВТИЋ, ПРОМОТЕРКУ И ТАКМИЧАРКУ НА 5. ЗРЕЊАНИНСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ, ТРЕНЕРА СЛАВКА КУЗМАНОВИЋА И СТЕНЛИЈА КИПРУТА, ТРКАЧА ИЗ КЕНИЈЕ

Звучно српско атлетско име, Оливера Јевтић, увеличала је данашњи 5. Зрењанински полумаратон двоструком улогом – промотерке и такмичарке. На јутрошњем пријему код градоначелника Зрењанина Сима Салапуре најавила је да ће у Зрењанину и трчати на стази од 21,1 км, након што је пре неколико дана позвала наше суграђане да се укључе у трку. Захвалила се градоначелнику на пријему и указаној пажњи и истакла да ће трчати с великим задовољством, на одлично организованој манифестацији. 

Пријему су присуствовали и њен тренер, некадашњи атлетичар Славко Кузмановић, кенијски маратонац Стенли Кипруто који ће такође данас наступити у Зрењанину, као и организатори 5. Зрењанинског полумаратона – генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и Мирослав Молнар. Јевтићевој, Кузмановићу и Кипруту градоначелник је уручио симболичне пасоше Европског града спорта 2021.  

 Градоначелник Зрењанина истакао је да је мали јубилеј полумаратона у нашем граду добија додатно на значају, с обзиром да на њему наступа атлетичарка која је бележила сјајне резултате на великим светским уличним тркама, укључујући и оне у Њујорку, Бостону, Амстердаму и Портоу. Такође је тријумфовала и на полумаратонским тркама у региону и нашој земљи, укључујући и четири прва места у Београду – три у полумаратону и један у маратону, 2007. године. Иако су јој 44 године, атлетичарка из Ужица не престаје да трчи и успешно се надмеће и са двоструко млађим конкуренткињама.

– Завршетком реконструкције нашег градског стадиона и повезивањем свих спортских капацитета у граду, имаћемо одличну основу за развој спортског туризма, а у атлетици је већ приметан напредак, након постављања најсавременије тартан стазе на стадиону. Захваљујем се Оливери Јевтић на данашњој подршци, и на лепим речима њеног тренера Кузмановића, који се овом приликом подсетио и неких трка на којима је, током каријере, наступио управо у Зрењанину – истакао је градоначелник Салапура.  

Оливера Јевтић пет пута је наступала на Олимпијским играма, била је међу најбољим  јуниоркама света и власница је четири национална атлетска рекорда у трчању на дуге стазе – у дисциплинама 5 и 10 хиљада метара, полумаратону и маратону. Зрењанинци данас имају прилику да је поздраве дуж стазе, заједно са кенијским атлетичарем Кипрутом и другим учесницама и учесницима 5. Зрењанинског полумаратона. 

Извор: Град Зрењанин