МИРОВИЋ: ЗАДАТАК СВИХ – ПОДРЖАТИ ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас конференцију „Женско предузетништво у време глобалних изазова“, истакавши да је обавеза целог друштва и трајно опредељење Покрајинске владе да жене, као одговоран и креативан део друштва, морају заузети значајније место у укупном привредном амбијенту.

„Наш задатак је да их у томе подржимо. Покрајинска влада пружа подршку женском предузетништву кроз више програма, међу којима су програм запошљавања, директне буџетске линије Покрајинског секретаријата за привреду и туризам као и програми Завода за равноправност полова“, изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, у протеклих пет година Покрајинска влада издвојила је 140 милиона динара преко посебне буџетске линије као и 45 милиона динара за подршку женама да покрену свој први бизнис.

Мировић је нагласио да тиме жене дају допринос не само свом положају у друштву већ и укупном економском развоју земље.

„Имамо способне, одважне и храбре жене, које постижу велике резултате у свим областима“, додао је председник Покрајинске владе.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да су жене носиоци и породице и друштва у целини.

„Време женског предузетништва тек долази и најзад ће се показати колико жене знају и могу“, изјавила је министарка Кисић Тепавчевић.

Покрајинска влада основала је Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине и као један од приоритетних задатака препознала је женско предузетништво.

„Жене треба охрабити, оснажити, пружити им подршку и подстрек, посебно у ово време пандемије“, казао је потпредседник Покрајинске владе и председник Савета Бранко Ћурчић.

Софија Бајић из Клуба предузетница „Бизнис на штиклама“ казала је да је ова конференција организована уз подршку Републике и Покрајине и нагласила да, упркос пандемији, можемо рећи да су жене веома храбре и да су у последњих годину и по дана отвориле око 30 фирми.