ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ УРУЧИЛА МИТРОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ ПОСЛОВИЦУ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Великој сали Скупштине АП Војводине  уручила награду ученицима Митровачке гимназије из Сремске Митровице освојену на конкурсу „Пословице – ванвременске мудрости“, по одлуци жирија Омладинске престонице Европе  (ОПЕНС 2019).

По речима секретара Драгане Милошевић, од самог почетка рада ОПЕНС-а, када су започети и иницирани бројни пројекти, Покрајинска влада и ресорни секретаријат укључили су се у све активности, са жељом и намером да се средњошколцима и омладинцима презентују наше старе народне пословице, које су они сада на накреатвнији начин представили у новом руху.

„Поносни смо на чињеницу да имамо прилику да сви заједно спајамо традицију и културу, па самим тим чувамо наш идентитет“ рекла је Милошевићева и додала да је то политика целе државе, која све што ради, ради за младе, јер су они наша будућност, и требало би да наставе нашим стопама чувајући и негујући културно, језичко и свако друго наслеђе.

У име Омладинске престонице Европе обратио се извршни директор Вукашин Гвозденовић, који је истакао да је само на овај конкурс, од три расписана, стигло преко 450 радова из свих средњих школа у АП Војводини и да је конкуренција била велика.

Како наводи, највише радова стигло је из Карловачке гимназије, али је титулу однела Митровачка гимназија.

Гроздановић је нагласио да је и на конкурс за награду „Укључи се – пронађи решење“ стигло пуно пријава из свих новосадских средњих школа и да је свака од њих имала сјајне идеје за унапређење школске средине и њиховог друштвеног окружења.

На трећем конкурсу, под називом „Фонд за лични развој“, навео је Гвозденовић, додељене су две стипендије за две девојке, које су  својим резултатима оправдале тај избор.