БРОНЗА ЗА ДАТУНАШВИЛИЈА У ТОКИЈУ, У ЗРЕЊАНИН СТИГЛА 23. ОЛИМПИЈСКА МЕДАЉА, ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Члан зрењанинског “Пролетера” и репрезентације Србије Зураб Датунашвили освојио је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију у рвању грчко-римским стилом, након што је у броби за треће место у категорији до 87 кг савладао такмичара из Хрватске Ивана Хуклека убедљивим резултатом 6:1.

 Ово је 11. олимпијска медаља за нашу земљу у рвању, а 23. олимпијска медаља која је стигла у Зрењанин. Тим поводом, честитку Зурабу Датунашвилију упутио је градоначелник Симо Салапура, који је овом рвачу, као првом од истакнутих спортиста, уручио симболични спортски пасош “Европског града спорта”.

“Упућујем ти срдачне честитке на освојеној медаљи и достојном представљању државе Србије, града Зрењанина и рвачког клуба “Пролетер” на Олимпијским играма у Токију. Доказао си да је рвачки спорт међу најтрофејнијим у нашој земљи и наставио континуитет сјајних резултата наших такмичара. Ово је још једна потврда квалитетног и стручног рада у рвачком клубу “Пролетер”, а посебно нам је драго што је наша титула Европског града спорта крунисана и олимпијском медаљом, која увек има изузетну вредност и значај”, поручио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура освајачу бронзане олимпијске медаље Зурабу Датунашвилију.

Извор: Град Зрењанин